Kód: CZC101A | Značka: Cidre Bílé Karpaty

Cidre Bílé Karpaty - demi sec - 0,75 l

180 Kč / ks 148,76 Kč bez DPH
Na dotaz
Tradice Bílých Karpat. Polosladký, jemný lehce perlivý cidre francouzského typu z Bílých Karpat.
Možnosti doručení
Kategorie: Cidery
Hmotnost: 1.45 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Cidre Bílé Karpaty
Příchuť: jablečná
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 240,00 Kč
Filtrováno: ne
Odrůdový: ne
Pasterizovaný: ne
Přidané CO2: ne
Originální název: Cidre Bílé Karpaty - demi sec 750ml
Složení: jablečný kvašený mošt
Konzervanty: oxid siřičitý
Cena na prodejně: 190,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.
Poradíme s výběrem
Rádi poradíme s výběrem
Přijďte osobně na prodejnu v Praze nebo napište dotaz či e-mail.

Tradice Bílých Karpat. Polosladký, jemný lehce perlivý cidre francouzského typu z Bílých Karpat.

Tento Cidre vyrábí pan Uher podle receptu svého dědy, který žil v Lipině u Valašských Klobouk. Základem jsou staré odrůdy, tradiční postupy a ruční práce. Proto je jeho Cidre zdravý, lehký a osvěžující. Přírodní v chuti a vůni po jablkách tradičního sadu Bílých Karpat.
Popis: jablečný, lehce perlivý, polosladký
Nesyceno, neslazeno, nepasterizováno
Výrobce: Evžen Uher

cider

Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.

Výrobce Cidre Bílé Karpaty

Tradiční receptury, krajové odrůdy a ruční práce. To jsou základní stavební kameny všeho, co Evžen Uher vyrábí v podhůří Bílých Karpat.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční receptury, krajové odrůdy a ruční práce. To jsou základní stavební kameny všeho, co Evžen Uher vyrábí v podhůří Bílých Karpat

 Před lety začal v Lipině u Valašských Klobouk s výrobou nízkoalkoholického nápoje cidre podle receptu svého dědy. Stejně jako on využívá výhradně původní odrůdy jablek ze svého sadu. Patří mezi ně Jadernička Moravská, Hranáč Gdaňský, Strimka a Kardinál žíhaný. Postupně se přidaly další produkty a z koníčku se stalo životní poslání. Poslání udržet naživu rodinné receptury, staré krajové odrůdy jablek i tradiční ruční postupy při výrobě.