F.H. Prager 13 je suchý cider plné chuti a výrazu kombinující moravské a anglické jablka.
F.H. Prager 13 je plnější a "ostřejší" varianta cideru. Cider kvasil do sucha, tedy bude chuť i charakter výraznější a je určen hlavně znalcům cideru nebo těm, kteří neradi, když je trochu či více sladký. Je jemně perlivý, nefiltrovaný a je vyroben z moravských a anglický cider jablek, které vyvažují a balancují chuť lehce do hořkosladka.
Charakter: jablečný, suchý, lehce perlivý, nefiltrovaný, pasterovaný, obsahuje CO2
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce F.H. Prager
F. H. Prager pokračuje v tradici výroby českých ciderů, nově i bez alkoholu a ochucených
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
F. H. Prager pokračuje v tradici výroby českých ciderů, nově i bez alkoholu a ochucených
F.H. Prager patří k nejstarším původním českým značkám ciderů. A vlastně svou aktivitou odstartovala zájem o tento nápoj. Díky jim za to. Nyní i po změně vlastníka (Kofola a.s.) deklarují původní filozofii: nic než jablko. Sortiment nyní zahrnuje i novinku: nealkoholický cider (Alkoholu méně než 0,5%), což je novinka na českém trhu.
Produkuje lokální, zdravé nápoje bez umělých sladidel, barviv a konzervantů. Vychází z místních tradic s ohledem na současnost i udržitelnou budoucnost. Mladý nápojářský podnik s velkou vizí. Jako jeden z mála českých výrobců nabízí i cider v plechovkách.