Johannes cyder, psáno s tvrdým "Y" odkazuje k původním starým anglickým stylům. Tento je vyroben však z českých jablek z Táborska. Chuť je výrazná. Spíš než polosladký je polosuchý.
Cyder Johannes je český cider vyráběn anglickým stylem. Česká jablka z Táborska mu dodávají pikatní chuť, která je na konci až ovocně přezrálá. V celém průběhu se střídají různé tóny od jedlých kaštanů, sušeného ovoce, oříšků a pražených obilovin. Je znát, že zrál déle. Je pocitově spíše sušší než výrobce udává.
Charakteristika: jablečný, polosuchý, perlivý, obsahuje oxid siřičitý a uhličitý, fruktózu
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí
Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:
- Sada českých ciderů 16 malých lahví na vyzkoušení různých chutí českých ciderů. (749 CZK)
Výrobce Johannes Cyder
Johaness Cydery pochází z Tábora. Odkazují se na tradiční staroanglickou školu ciderů, kdy se to ještě psalo "cyder". Dobré zralé, fajn pitelné, a poměrně dost silné a trochu jiné než běžný český mainstream.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Johaness Cydery pochází z Tábora. Odkazují se na tradiční staroanglickou školu ciderů, kdy se to ještě psalo "cyder". Dobré zralé, fajn pitelné, a poměrně dost silné a trochu jiné než běžný český mainstream.