
Cidre, který fermentoval spolu s hrozny Muškátu a Pinot Noir.
Snoubení cideru a vína přímo na začátku celého procesu výroby dalo vzniknout tomuto limitovanému cideru. Muškát alexandrijský, Pinot Noir a hlavně Matčino jablko fermentovaly pospolu a dali nápoji svoje výrazné charakteristiky. Výsledný pet-nat, tedy přírodně perlivý nápoj už výrazně překročil limity cideru (co do složení) a stává se nápojem kategorií sám pro sebe.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce JoyDa Cidre
Český výrobce autentických přídodních ciderů
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Český výrobce autentických přídodních ciderů
Za cidery JoyDa stojí Lukáš Joudal, který se rozhodl vytvářet různé styly zcela přírodních ciderů z českých jablek. V jejich sortimentu najdete cidery petnat - perlivé, zcela tiché, cidery říznuté jiným ovocem a další. Ale vždy - zcela přírodní, bez přidané síry, přidaných kvasinek, bublinek, filtrace atd.