Suchý cider pochází ze severních Čech z oblasti Českého středohoří. Základem je mošt z jablek a hrušek z místních sadů.
Tento suchý cider ze severních Čech je řemeslný výrobek vyráběný v menších šaržích a pouze z regionálního ovoce Českého středohoří. Vyroben je ze směsi jablek i hrušek. Výrazově má styl povedených domácích ciderů. Tedy suchý, řízný, nefiltrovaný, nepasterovaný, nepřikrášlený. Ovšem stále se dobře pije. Ocení zejména fanoušci ráznějších, kyselejších ciderů.
I výrobce jasně říká: drsnej cider z divokýho severu. Ale není se třeba zase tak bát :-).
Charakter: jemně perlivý, suchý, hrušky, jablka, bez přidaného cukru, nefiltrováno, nepasterováno.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Kauboy
Značka Kauboy, přináší regionální řemeslný cider. Jak sami uvádějí: drsný cider z divokého severu. Jedná se tedy o klasické cidery bez pasterizace, filtrace a dalších zlepšujících postupů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Kauboy, přináší regionální řemeslný cider. Jak sami uvádějí: drsný cider z divokého severu. Jedná se tedy o klasické cidery bez pasterizace, filtrace a dalších zlepšujících postupů.