Cidre francouzského typu z Chříče.
Cider je nefiltrovaný, nepasterovaný, nesířený. Spíše francouzského typu. Tedy přirozeně perlivý díky dozrávání v lahvi/ tanku. Je někde mezi polosuchým a ž polosladkým. velmi dobře se pije. Na našich degustacích patří vždy k oblíbencům právě pro svou přístupnost.
Cider není určen k dlouhé archivaci. Uskladněte v chladu.
Cider zraje několik měsíců v ležáckých tancích. Oblíbená odrůda jablek je zde Topaz.
Cider není určen k dlouhé archivaci. Uskladněte v chladu.
Výrobce: Ciderie Chříč (Pivovar Chříč)
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce cCH! Cidre
cCH! Cidre patří do k produkci řemeslného pivovaru z plzeňska - Pivovar Chříč. Kromě české klasiky - piva různých stylů zařadili do produkce i vlastní cider. Stejně jako jejich piva je i tento řemeslný.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
cCH! Cidre patří do k produkci řemeslného pivovaru z plzeňska - Pivovar Chříč. Kromě české klasiky - piva různých stylů zařadili do produkce i vlastní cider. Stejně jako jejich piva je i tento řemeslný.