Správná perry (hruškový cider) vyrobený na Moravě.
Perry je fermentovaný hruškový mošt. Tedy něco jako cider, akorát hrušky mají prostě jiný charakter.
Lehce nakysle navinule voňavé, takové jsou perry od Prajzského jablka
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce První Prajzské
První prajzské cidery jsou řemeslné cidery z hlučínska na severu Moravy. Jsou to cidery vyráběné v menších šaržích, chuťově bohaté spíše suché. Jsou to cidery, které potěší znalce a hledače unikátních nápojů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
První prajzské cidery jsou řemeslné cidery z hlučínska na severu Moravy. Jsou to cidery vyráběné v menších šaržích, chuťově bohaté spíše suché. Jsou to cidery, které potěší znalce a hledače unikátních nápojů.
Zajímavý je například jejich cider s melasou.