Menší verze suchého cideru z Chřib.
Suchý cider, který je vyroben převážně ze starých českých odrůd ze starého sadu, kde převažují odrůdy jako Jadernička, Panenské či Kožuchy. Cider je neflitrovaný, perlivý, protože je dokvašován v lahvi. Cider působí přirozeně a svěže. Svým charakterem je určen hlavně pro ortodoxní milovníky ciderů.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Stebou cider
Výrobce ciderů z Chřibských vrchů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Výrobce ciderů z Chřibských vrchů.
Cider kvašený z jablek z Chřib. Starý sad, letité stromy a na nich rostou panenky, jaderničky a kožuchy.
Staré sady a staré české odrůdy, dnes už v celku vzácné, tvoří základ pro tento Cider. Zbytek je šetrný přístup při zpracování mísení tradičních postupů, nových technologií a vlastních nápadů.
Slovy výrobce: výsledkem je suchý, svěží, jemně naperlený nápoj, který neobsahuje nic než jablka, naše nadšení a lásku k přírodě. Přirozená perlivost nápoje vzniká právě druhotným kvašením v láhvi.
Náš Cider rovněž neobsahuje žádné siřičitany, barviva ani konzervanty. Je nepasterizovaný a nefiltrovaný, tudíž bohatý na řadu tělu prospěšných látek.
Po očesání ze stromů jablka drtíme, dlouze nakvášíme, následně lisujeme a dále se snažíme už toho příliš nedělat, vše jen pozorovat.
Poté, velmi brzy, již časně z jara lahvujeme. Díky tomuto termínu se nám daří vytvořit přirozeně naperlený suchý nápoj s vysokou a ovocnou aromatikou.