Jablko ja višeň spolu zrály dlouhých 9 měsíců, proto je cider suchý a výrazný. Žádná ovocná štávička :-).
Základní oblíbený suchý cider od Tátova sadu s zde propojil s čerstvou višňovou šťávou. Zrál s ní pospolu nejméně 12 měsíců. Není to tedy jen takové lehké, navoněné pití, ale řízný a zajímavý cider, který si bere hodně ze svého ovoce. Kyselinka je výraznější, chuť trpčí, ale takové jsou visně...
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Tátův sad
Tátův sad patří bezesporu mezi nejznámější české cidery. Anglický typ cideru vyráběný poctivě a bez spěchu. Pochází z Líšnice ve Středočeském kraji. Kromě základní řady mají také speciály ve velkých lahvích a dobré limonády.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tátův sad patří bezesporu mezi nejznámější české cidery. Anglický typ cideru vyráběný poctivě a bez spěchu. Pochází z Líšnice ve Středočeském kraji. Kromě základní řady mají také speciály ve velkých lahvích a dobré limonády.