Osvěžující sladší cider vyrobený ze starých anglických a francouzských cider odrůd jabloní.
Po výtečné hruškové PERRY přichází Farma U tří dubů též s klasickým jablečným ciderem.
Cider je ze směsi anglických a francouzských cider odrůd jabloní vysázených farmou v roce 2018 a to:
Harry Master Jersey, Karmerrien, Douce Moen, Dabinet a Judor.
Další postup přímo slovy výrobce: Loni jsme sklidili prvních 6 tun jablek z kterých se nám podařilo připravit prvních 3500l cideru od tří dubů.
Sklizené jablka jsme podrtili a nechali je před vylisováním 4 hodiny macerovat, zesílili jsme tak barvu a aromatiku.
Čerstvý mošt jsme prokvasili v nerezových nádržích do 0g cukru a toho suchara jsme nechali 5 měsíců zrát. :D
Nakonec jsme přidali trochu stejného pasterovaného moštu (u této várky jsme domoštovali na 20g cukru/l), vyčířili a se sycením naplnili do láhví.
Cider není pasterovaný. Stabilita je zajištěna lehkým zasířením a sterilní filtrací.
Složení: Jablečný mošt. Obsahuje siřičitany, syceno CO.
Obsah 750ml, 5,9%alc
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce U tří dubů
Farma U tří dubů je na Znojemsku. Mezi své aktivity zařadili i cider a perry, protože sadů mají dost. Perry je z hrušek Williams a na cidery používají i speciální odrůdy cider jablek z Anglie a Francie. V cideru je znát vinařské řemeslo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Farma U tří dubů je na Znojemsku. Mezi své aktivity zařadili i cider a perry, protože sadů mají dost. Perry je z hrušek Williams a na cidery používají i speciální odrůdy cider jablek z Anglie a Francie. V cideru je znát vinařské řemeslo.
U Tří dubů je především farma, která je orientovaná na menší objemy kvalitní produkce širšího sortimentu. Koupíte u nich jak víno, tak ovoce a nyní i cider a perry z vlastních sadů. Jsou ze znojemska. Proto mají ke svému cideru takový vinařský přístup. Moderní technologie a dobré zkušenosti z oboru jim pomáhají dělat svěží, a voňavé cidery nebo perry, které se blíží více vínu než třeba francouzskému cidru.