Kód: CZC3001A | Značka: Utopia

Utopia Anastázie - z dubového sudu (2019) - 0,7 l 7%, sklo

339 Kč / ks 280,17 Kč bez DPH
Na dotaz
Suchý, tichý cider, který dlouze zrál v dubovém sudu. Sad Benešov u Černovic
Možnosti doručení
Kategorie: Cidery
Hmotnost: 1.5 kg
Země původu: Česko
Výrobce: 1490 s.r.o.
Alkohol: 7%
Sladkost: suchá
Objem: 0,7 l
Cena/l: 484,29 Kč
Filtrováno: ne
Odrůdový: ne
Pasterizovaný: ne
Perlivost: tichý
Přidané CO2: ne
Originální název: Utopia Anastázie 2019
Složení: Jablečný mošt
Cena na prodejně: 370,00 Kč
Bio kvalita: ano
Položka byla vyprodána…

Suchý, tichý cider, který dlouze zrál v dubovém sudu. Sad Benešov u Černovic.

Tichý suchý cider z 225 litrového dubového sudu Anastázie. Sad Benešov u Černovic. Odrůdy Řehtáč Voltmanův, Berlepšova reneta.

staré sady bez postřiků・fermentace místními kulturami・12 měsíců v 225 litrovém neutrálním dubovém sudu・bez filtrace, čiření, pasterace, umělého sycení・bez přidaných siřičitanů, kyselin, taninů, enzymů, aromat・bez konzervantů, sterilantů a barviv

cider

Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.

Výrobce Utopia

Utopia je výrobce ciderů tzv. autentickou metodou. Tedy bez jakýchkoli přísad a pouze přirozenými procesy

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Utopia je výrobce ciderů tzv. autentickou metodou. Tedy bez jakýchkoli přísad a pouze přirozenými procesy

 

Utopia je řemeslný výrobce z jižních Čech, který se striktně drží tzv. autentického přístupu k výrobě ciderů. Jablka pochází ze starých sadů, mošt je fermentován bez přidaných kvasinek, cukrů a jiných podpůrných prostředků. Zrají v dubových sudech. Nejsou sířeny. Výsledek je více podobný přírodním vínům, než běžným ciderům. V českém prostředí je to jednoznačně unikát.