Lehce perlivý cider, zcela přírodní, suchý cider, který dlouze zrál v dubových sudech.
Mírně perlivý suchý cider z 225 litrového dubového sudu Marie Kunhuta ze sklizně roku 2020. Sekundární fermentace v lahvi přídavkem čerstvého jablečného moštu další sezony. Sad Podhora. Odrůdy Croncelské, Bleiheimská reneta, Matčino, Boskopské.
cider
Cider je nízkoalkoholický nápoj, který vzniká řízeným kvašením jablečného moštu. K výrobě moštu se používají speciální odrůdy jablek a k výrobě dobrého cideru je potřeba tyto odrůdy umět správně namíchat. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo, méně sladký než limonády, méně šumivý než sycené vody. Díky tomu dobře zbavuje žízně, výborně osvěží a hodí se takřka ke každému jídlu.
Výrobce Utopia
Utopia je výrobce ciderů tzv. autentickou metodou. Tedy bez jakýchkoli přísad a pouze přirozenými procesy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Utopia je výrobce ciderů tzv. autentickou metodou. Tedy bez jakýchkoli přísad a pouze přirozenými procesy
Utopia je řemeslný výrobce z jižních Čech, který se striktně drží tzv. autentického přístupu k výrobě ciderů. Jablka pochází ze starých sadů, mošt je fermentován bez přidaných kvasinek, cukrů a jiných podpůrných prostředků. Zrají v dubových sudech. Nejsou sířeny. Výsledek je více podobný přírodním vínům, než běžným ciderům. V českém prostředí je to jednoznačně unikát.