Kód: CZ0131 | Značka: Pleva

Pleva - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem 74% - 85 g

179 Kč / ks 159,82 Kč bez DPH
Na dotaz
Kvalitní a poctivá BIO čokoláda přímo z kakaových bobů s přidaným blahodárným rouskovým pylem. Ruční výroba. Obsah kakaové sušiny nejméně 74 %. (suroviny organického původu)
Možnosti doručení
Kategorie: Čokolády
Hmotnost: 0.1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Pleva s.r.o.
Objem: 85 g
Originální název: Pleva - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem 74% - 85 g
Složení: Hořká čokoláda (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, vanilkový prášek), sušený včelí pyl 8 %.
Cena na prodejně: 190,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Kvalitní a poctivá BIO čokoláda přímo z kakaových bobů s přidaným blahodárným rouskovým pylem. Ruční výroba. Obsah kakaové sušiny nejméně 74 %. (suroviny organického původu).

Chopolen v sobě spojuje kvalitní, ručně vyráběnou čokoládu a tradici poctivého včelařství. Posyp 74 % hořké čokolády v BIO kvalitě je tvořen rouskovým pylem, který obsahuje naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě. Ne náhodou včelky krmí pylem celý úl.
Jednotlivá pylová zrna se liší tvarem a velikostí a v závislosti na druhu rostlin, ze kterých byla včelami nasbírána také barvou a chutí. Barva pylu se pohybuje v nejrůznějších odstínech od bílé po černohnědou. Čokoládě tak různobarevné rousky dodávají krásný vzhled.

Velmi zajímavá je také chuť pylu, která v sobě unikátně spojuje sladkost a hořkost a perfektně tak zapadá do chuťového profilu čokolády. Spojení kvalitní čokolády a včelího pylu je neodolatelnou kombinací a chuťovým zážitkem.
Jak se z pylu stane rousek?
Včelky létají z květu na květ, přičemž se na chloupcích jejich kožíšku zachytávají drobná zrnka pylu. Ten sčesávají kartáčky na nohách do tzv. košíčků, které mají na třetím páru noh. Přidávají k pylu obsah medného váčku a svých žláz a tzv. tlačítkem ho do košíčků pěchují a tvoří z něj rousky. Ty pak nosí do úlu pro svou obživu. Pylu se pak včelám odebírá jen tolik, aby ho i včely měly stále dostatek.

Med

Med je produktem včel. Med byl historicky prvním a hlavním člověkem používaným sladidlem. Dnes je oblíbený zejména pro své vlastnosti. Kromě kombinace převážně jednoduchých cukrů, obsahuje i hodnotné látky jako minerály, pyl, proteiny, vitamíny a další.

Výrobce Pleva

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobna včelařské firmy Pleva zahrnuje sortiment nejen medovin, ale i dalších včelích produktů a kosmetiky. Medovina je vyráběna za studena.

Provozovna rodinné firmy Pleva se nachází v lázeňské městečku Potštejn v malebném podhůří Orlických hor. Specializuje se na zpracování léčivých včelích produktů (medu, mateří kašičky, pylu, propolisu a včelího jedu) do kosmetiky a potravinových doplňků. Pro nás je však nejzajímavější výroba medovin, v níž se Plevovi specializují na jednodruhové medoviny.

Chovem včel se zabývají již od roku 1969 a zpracováním včelích produktů od roku 1990. S výrobou medovin započali ale až kolem roku 2003, nejdříve v menším množství. Od počátku chtěli jít cestou šetrnou k medu a také měli cíl nabídnout něco nového, unikátního, co na trhu chybí. Oficiálně začali medovinu nabízet až v roce 2008. První medovina byla bylinná a výrazně hořká, vyráběli též i několik medových likérů s variantou ořechovou i bylinnou. Nakonec se však zaměřili na celkem unikátní avšak nejzajímavější kategorii medovin, kterou tvoří medoviny vyráběné z jednoho druhu medu. V současné nabídce mají medoviny akátové, lipové, slunečnicové a z lesního medu, které jsou opravdovými delikatesy a jsou oblíbené pro svoji výraznou vůni a chuť původního medu. Potštejnská medovina je kvašená z klasického květového medu.

Doba zrání medovin je minimálně 1 rok, avšak některé jim v tancích ladí svoji chuť již 5 let.

My v Muzeu medoviny od Plevů odebíráme i některé druhy medové kosmetiky.