Zachovává hodnotu medu, protože není podroben tepelné úpravě. Extrakt z vybraných bylin a koření i dubová kůra dodávají Dwójniaku Grunwaldzki tmavou barvu, výrazný kořenitý charakter a vytříbenou chuť.
Dwójniak Grunwaldzki se vyrábí podle tradiční polské receptury: na jeden objem medu připadá objem vody. Obsah alkoholu 16% obj.
Dezertní medovina
Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Ocenění v soutěžích
Mead Madness Cup 2022: 1. místo - Polské dezertní medoviny
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Mazurskie Miody
Medoviny značky Mazurskie Miody jsou vyráběné studenou cestou. Je to skvělá hodnota a rarita nejen polském na trhu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Medoviny značky Mazurskie Miody jsou vyráběné studenou cestou. Je to skvělá hodnota a rarita nejen polském na trhu.
Z důvodu výroby studenou cestou se každý ročník mírně liší. Medoviny jsou přirozené, ne dokonalé. Nejlepší z nabídky jsou półtoraky - jedinečné a prvotřídní.
Výsledkem spojení tradiční receptury s moderní technologií jsou unikátní nevařené medoviny. Z ostatních medovinových vín vyráběných v Tomaszkowie vyniká vysoce kvalitní, hlubokou, intenzivní chutí a chováním přirozených vlastností včelího medu. Na trhu jsou czwórniaki, trójniaki, dwójniaki, półtoraki a ochucené nápoje "honey wine".