Oceněná
Kód: PL0622R | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - AM - Miód pitny Dwójniak v keramice - 0,75 l 16,2%, keramika

564 Kč / ks 466,12 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Polská medovina kategorie Dwójniak se vyrábí studenou cestou kvašením ze směsi letního a podzimního medu a vodu v poměru 1:1 a s přídavkem aromatických doma pěstovaných bylinek.
Možnosti doručení
Kategorie: Dezertní medoviny
Hmotnost: 1.45 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná
Alkohol: 16,2%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 752,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Miód pitny Dwójniak - AM
Složení: med, voda, líh, byliny
Cena na prodejně: 595,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Polská medovina kategorie Dwójniak se vyrábí studenou cestou kvašením ze směsi letního a podzimního medu a vodu v poměru 1:1 a s přídavkem aromatických doma pěstovaných bylinek.

Jemná hořkost doplňuje silnou chuť medů pro nejlepší potěšení z pití.
Označení AM jsou iniciály křestních jmen rodičů současného majitele firmy - Alicja and Maciej.
Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

- zlatá medaile na 14. ročníku roční soutěže o víně a pití medu v Piortkow Trybunalski
- bronzová medaile na Mezinárodním medovinovém festivalu v Boulderu v USA v roce 2006
- zlatá medaile na Mezinárodním festivalu medovin v Boulderu, USA, 2014

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.