Tip Limitovaná edice
Kód: PL0641R | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Miód pitny Dwójniak Jubileuszowy (1991-2021) - 0,75 l 16%, keramika

1 479 Kč / ks 1 222,31 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Výroční medovina vyráběná spolu se šťávou z jablek, arónie a bezinky. Jako první medoviny z Pasieky Jaros byla nyní opět jubilejní medovina dozrávána v dubovém sudu. V retro designu připomínající rok počátku výroby značky. Sběratelská edice.
Možnosti doručení
Kategorie: Dezertní medoviny
Hmotnost: 1.4 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Způsob výroby: za studena
Příchuť: aróniová, jablečná, bezinková
Alkohol: 16%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 1 972,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro mimořádné a sváteční události
Originální název: Miód pitny Dwójniak Jubileuszowy
Složení: med, voda, líh, ovocné šťávy (jablečná šťáva, šťáva z aronie a bezinky)
Pořadí novinky: M0607
Cena na prodejně: 1 550,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Výroční medovina vyráběná spolu se šťávou z jablek, arónie a bezinky. Jako první medoviny z Pasieky Jaros byla nyní opět jubilejní medovina dozrávána v dubovém sudu. V retro designu připomínající rok počátku výroby značky. Sběratelská edice.

Před 30 lety, 12. listopadu 1991, byla společnost PPHU Pasieka Maciej Jaros zapsána do obchodního rejstříku Úřadu obce Tomaszów Mazowiecki. Tak dávno a tak nedávno.

Je naší tradicí vyrábět Jubilejní medovinu k výročí naší společnosti. Ani letos tomu není jinak. K tématu jsme však přistoupili nostalgicky. Láhev, etiketa i obsah odkazují na naši první medovinu v keramické láhvi. Nevím, jestli víte, ale naše první medoviny zrály v dubových sudech. Trvalo skoro třicet let, než jsme se vrátili ke kořenům. Aktuální Jubilejní medovina byla nejprve něco přes tři roky skladována v tanku a poté jsme ji celých 8 měsíců nechali dozrávat v dubovém sudu po bourbonu. Díky tomu, že samotná medovina byla vyrobena z extrémně aromatických včelích medů a následně zrála v sudech, získala mimořádnou hloubku chuti. Obsah alkoholu kolem 16 %.

Plněno 1062 lahví objemu 0,75 litrů.

Etiketa současné výroční edice je také inspirována originálem z roku 1991. Níže je původní text ze zadního štítku z roku 1991:

K výrobě byl použit přírodní včelí med z pohanky a medovice získaný v Zamojski, pramenitá voda, přírodní koření a byliny. Medovina dosáhla své chuti po několikaletém zrání.

Stejně jako za starých časů se při výrobě nepoužívala umělá barviva, příchutě a stabilizátory. Přijetím těchto opatření by bylo možné zrychlit výrobu a snížit náklady – ale to by bylo v rozporu s naším cílem.

Chuť a ušlechtilost medoviny se uchovává skladováním v lahvích vyrobených starou hrnčířskou metodou z bolesławiecké hlíny - jako tomu bylo za starých časů.

Při pití je však třeba pamatovat na to, co říká přísloví:
"Trocha medu začervená, spousta medu změní řeč."

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.