Oceněná
Kód: PL0621A | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Lipiec - Miód pitny Dwójniak - 0,75 l 16,2%, sklo

499 Kč / ks 412,40 Kč bez DPH
Na dotaz
Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná lahev.
Možnosti doručení
Kategorie: Dezertní medoviny
Hmotnost: 1.35 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: nektarový
Druh medu: lipový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 16,2%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 665,33 Kč
Originální název: Miód pitny Dwójniak - Lipiec
Složení: lipový med, voda, líh
Pořadí novinky: M0406
Cena na prodejně: 525,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná lahev.

Tento jedinečný dwójniak je vyroben z čistého lipového medu z lesů Borecka na severu Polska. Dlouhodobě vyzrálý. Obsah alkoholu přibližně 16%.

Dlouhá doba zrání dává medovině jedinečnou sametovou chuť. Lehká hořkost pochází z lipového medu a vyrovnává sladkost typického dwójniaku. Jeho bledá slámová barva a silná lipová chuť vytvářejí dojem, že červenec bude trvat navždy - bez ohledu na sezónu.

Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Dezertní medovina

Medovina s přídavky cukru, lihu či aromat

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Velmi vzácná lipová medovina z nejkvalitnějšího medu.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

- stříbrná medaile na XIX. Mezinárodním kongresu včelařství "Apislavia", 19.-23. září 2012, Pszczela Wola, Polsko
- stříbrnou medaili u X. Mazer Cup International USA 2018

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
Avatar autora | 12.2.2021
Skvělá lipová chuť vyzrálá medová chuť

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.