Oceněná
Kód: PL0625R | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Maliniak - Miód pitny Dwójniak - 0,75 l 16,2%, keramika

609 Kč / ks 503,31 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Polská medovina kategorie dwójniak a současně melomela. Základ před kvašením tvoří 50% květového medu a 30% zbylého obsahu malinová šťáva.
Možnosti doručení
Kategorie: Dezertní medoviny
Hmotnost: 1.3 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: malinová
Alkohol: 16,2%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 812,00 Kč
Originální název: Miód pitny Dwójniak - Maliniak
Složení: med, voda, malinová šťáva, líh
Cena na prodejně: 645,00 Kč

Polská medovina kategorie dwójniak a současně melomela. Základ před kvašením tvoří 50% květového medu a 30% zbylého obsahu malinová šťáva.

Ovocná medovina, ve které se alespoň 30% vody potřebné k výrobě nahradilo malinovou šťávou. Vyrobeno z vysoce kvalitních květových medů. Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.

Dezertní medovina

Dezertní medovina je vyrobená s přídavkem cukru nebo lihu v kombinaci s umělými aromaty či barvivy. V Medovinárně tuto kategorii medovin běžně neprodáváme. Výjimku tvoří polské medoviny, kde je u některých druhů přídavek lihu povinný ze zákona.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

- zlatá medaile na 11. ročníku Vína, pitného medu a vinařství v Lublině v Polsku v roce 2002, pořádané Polskou radou vinařství a medovinařství;
- zlatá medaile na Mezinárodním festivalu medovin v Boulderu v USA v roce 2006;
- stříbrnou medaili na 16. ročníku Vína, pití medu a vinařství v Dobroně v Polsku v roce 2007 pořádanou Polskou radou vinařství a medovinařství.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.