
Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou. Perlivá varianta.
Méně intenzivní chuti jako dwójniak, ale nezapomenutelný smyslový zážitek.
Název Trybunalski připomíná dobu, kdy se medovina pila během tribunálu, kde polští šlechtici volili krále.
Je kombinací květových medů a pohankového medu s malým přídavkem ovocné bezinkové šťávy.
Tímto způsobem byla suchost Trybunalskeho obohacena o trochu lehkosti a osvěžení, což má za následek úžasný chuťový zážitek. Stejně jako v případě „Lipiece Perlisteho“ i zde máme co do činění se zcela „novým“ produktem. Zatímco klasický „Tribunalski“ vybízí k hodování u stolu, v perlivé verzi nám říká, abychom vyšli zpoza stolu a pobavili se.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Perlivá medovina (frizzante)
perlivá medovina (frizzante)
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Pasieka Jaros
Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky
Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.
Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.
Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.
V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.