Kód: SI0212A | Značka: Čebelarstvo Oder

Čebelarstvo Oder - Archívní šumivá medovina Nektar z květového medu - polosladká (2007) - 0,75 l 12%, sklo

1 049 Kč / ks 866,94 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Výjimečná polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z dlouhodobě vyzrálé medoviny kvašené z květových medů.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1.7 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Franc Oder
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 1 398,67 Kč
Originální název: Peneča medica Nektar
Složení: voda, med, cukr
Konzervanty: siřičitany
Ročník: 2007

Šumivá medovina se vyrábí tradiční metodou druhotným kvašením v lahvi z medoviny. Celková doba výroby trvá cca 5 let.

Šumivá medovina se podává vychlazená na 6-8°C.

Ročník 2007. Rok, kdy započala výroba této medoviny.

Šumivá medovina: Šumivá medovina je prémiový alkoholický nápoj vyrobený sekundárním kvašením v lahvi, jehož základem je prvotřídní medovina. Jedná se tzv. medovinové šampaňské. Šumivé medoviny se aktuálně vyrábějí převážně ve Slovinsku.

Šumivá medovina: Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina. Tento náročný výrobní proces může trvat 3-10 let. Výroba této speciality je soustředěna zatím jen ve Slovinsku.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí

Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Informace o výrobci Čebelarstvo Oder

Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu SI0212A.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.

Včelařství Oder se poslední roky orientuje výhradně již jen na výrobu klasických a šumivých medovin. 

S výrobou medoviny začínali v 90. 20. století, ale komerčně teprve až po roce 2000. V roce 2005 začali experimentovat (a to doslova) s výrobou šumivé medoviny a to klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi.

Výroba šumivé medoviny je náročný proces, který vyžaduje 5-10 let.

Franc Oder má nejširší nabídku "medovinových šampaňských" ve Slovinsku a můžete vybírat ze 4 druhů:

    • Carnica - suchá z květového medu
    • Nectar - polosladká z květového medu
    • Mana - polosladká z lesního medu
    • Anna - nejsladší ze smíšených medů