Medovina je vyráběná studenou cestou kvašením ze směsi lesního a lučního medu. Po vyčeření se nechává dozrávat několik měsíců v dubovém sudu, čímž získá intenzivnější aroma a v chuti jemné dřevité tóny a nádech starých časů. Jedná se limitovou řadu.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výrobce Medovíno
Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.
Společnost nemá vlastní včelařství, ale med pro výrobu nakupuje od prověřených českých a moravských včelařů. Medovina je filtrovaná a konzervovaná SO2.
Medovíno se dává do distribuce převážně mladé, bez výrazně dlouhého zrání a proto je velmi svěží.
Od Medovína od začátku prodáváme medovinu Klasik, Zázvor-Lemon grass a Sladovou. Aktuálně velmi oblíbenou medovinou je lipová kvašená z čistého lipového medu s velmi jemnou chutí a jednou z nejlepších v nabídce. Absolutně nejprodávanější je však Sladové Medovíno, které je jedinečné skombinováním chmele a sladu, ve světě označované jako "braggot".