L'originelle je lehký jemný cyser připravený z jablek a všemi medovými květy z centra Bretaně. Zraje jeden rok v dubových sudech.
Mírně lososová barva. Vůně vyvolává dojem jablečného želé s náznaky koření a citrusů na medovém pozadí. Chuť je svěží se složitými tóny kandovaných jablek.
Dochuť po medu a lehké brandy Calvadosu.
13.5° ABV - D 1028
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - cyser
Cyser je ovocná kvašená medovina (Melomela), v níž se místo vody použije jablečný mošt anebo cider.
Druh medu
Ostružinový med nebo medovina
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce ô La Butine
Malý výrobce tradiční medoviny z městečka Concarneau v Bretani, blízko Atlantského oceánu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Malý výrobce tradiční medoviny z městečka Concarneau v Bretani, blízko Atlantského oceánu.