Limitovaná edice
Kód: FR0101 | Značka: ô La Butine

ô La Butine - Or d'octobre - 0,5 l 15%, sklo

595 Kč / ks 491,74 Kč bez DPH
Na dotaz
Klasická sladká medovina vyráběná studenou cestou.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Francie
Výrobce: ô La butine
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: jablečná, mandlová
Alkohol: 15%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 1 190,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: med, voda
Konzervanty: siřičitany
Ročník: 2017
Pořadí novinky: M0429
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 595,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Klasická sladká medovina vyráběná studenou cestou.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce ô La Butine

Malý výrobce tradiční medoviny z městečka Concarneau v Bretani, blízko Atlantského oceánu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Malý výrobce tradiční medoviny z městečka Concarneau v Bretani, blízko Atlantského oceánu.

Země tradiční medoviny "chouchen". Majitel výroby Sylvain Le Cras vyrábí medovinu z medů lokálních včelařů a výhradně studenou cestou bez tepelné úpravy medu. Nabízí širokou škálu druhů medovin. My v tuto chvíli máme v nabídce základní 3 druhy.