Limitovaná edice
Kód: FR0102 | Značka: ô La Butine

ô La Butine - Pierre Le Cras - 0,5 l sklo

695 Kč / ks 574 Kč bez DPH
Na dotaz
Tradiční medovina vyrobená z neextrahovaného medu. Dozrávaná 2 roky v dubovém sudu.
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Francie
Výrobce: ô La butine
Typ medu: nektarový
Druh medu: divokokvětý
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 15,50%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 1 390,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro znalce, pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události
Složení: med s pláství, voda
Konzervanty: siřičitany
Ročník: 2016
Vhodná k ohřevu: ano

PIERRE LE CRAS is aged in oak barrels with a solera system. It is not vintage.
15,5° ABV - D 1035

Tasting:
Floral and toasty nose, very honeyed menthol wax
Fresh and full mouth, honey, candied fruits (dried apricots, almonds), propolis.
Elegant finish on beautiful bitters and candied fruit

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

divokokvětý med

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Ocenění v soutěžích

Agri-Deiz Festival Quimper Brittany (France)
2012 Gold médal - 2015 and 2017 Bronze médal - 2018 Sylver médal

Jsme oficiálními dovozci medoviny do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Informace o výrobci ô La Butine

Malý výrobce tradiční medoviny z městečka Concarneau v Bretani, blízko Atlantského oceánu.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu FR0102.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Malý výrobce tradiční medoviny z městečka Concarneau v Bretani, blízko Atlantského oceánu.

Země tradiční medoviny "chouchen". Majitel výroby Sylvain Le Cras vyrábí medovinu z medů lokálních včelařů a výhradně studenou cestou bez tepelné úpravy medu. Nabízí širokou škálu druhů medovin. My v tuto chvíli máme v nabídce základní 3 druhy.