Oceněná
Kód: PL0623A | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Miód pitny Dwójniak - Koronny - 0,75 l

475 Kč / ks 392,56 Kč bez DPH
Skladem (8 ks)
Tato polská medovina se vyrábí studenou cestou kvašením ze stejných dílů medu a vody a s přídavkem směsi různých lokálních polských bylin.
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1.35 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Příchuť: aróniová, bylinná
Alkohol: 16,00%
Sladkost: sladká
Objem: 0,75l
Cena/l: 633,33 Kč
Originální název: Miód pitny Dwójniak - Koronny
Složení: voda, med, byliny, ovocné šťávy

Medovina se vyznačuje svěžestí a jemností snoubenou s výraznou vůní polského medu.



Hlavní medovou složku tvoří různé květové luční medy spolu s pohankovým medem. Velmi nepatrně je přidáván i medovicový a vřesový med. Základ je před kvašením ještě dochucen šťávou bezinek a arónie.



Medoviny kategorie Dwójniak a Połtorak se nechává vyzrávat 3-5 let.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela: Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Získal řadu medailí:



  • złoty medal na X Jubileuszowym Konkursie Win i Miodów Pitnych Toruń ‚2001 zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa.


  • najwyższa ocena wśród licznie prezentowanych miodów z wielu krajów podczas Laboratorium Smaku w Turynie we Włoszech, 2003


  • brązowy medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2004


  • złoty medal Międzynarodowego Konkursu Miodów Pitnych MAZER CUP Boulder (Co) 2009


  • brązowy medal Międzynarodowego Konkursu Miodów Pitnych MAZER CUP Boulder (Co) 2012


  • srebrny medal na VIII Ogólnopolskim Konkursie Miodów Pitnych, Parpary 2012

Medovina byla do České republiky dovezena v souladu se Zákonem o spotřebních daních 353/2003 Sb. a spotřební daň byla řádně uhrazena. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme mnoha administrativních procesů.

Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky

Tuto položku můžete zakoupit v kartonu po 8 ks za výhodnější cenu 3490.00 Kč (436.25 Kč / ks). Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní nabídku.

Informace o výrobci Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je prvotní jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.