Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: PL0627R | Značka: Pasieka Jaros

Pasieka Jaros - Wiśniak - Miód pitny Dwójniak Owocovy (staropolská višeň) - 0,5 l 16,2%, keramika

959 Kč / ks 792,56 Kč bez DPH
Vyprodáno
Tato limitová řada polského dwojniaku je vyrobena smíšením medu a višňové šťávy ze starého sadu ve stejném poměru a následným kvašením a dozráváním po několik let.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: višňová
Alkohol: 16,2%
Sladkost: velmi sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 1 918,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Miód pitny dwójniak owocovy - Wiśniak
Složení: med, višňová šťáva
Pořadí novinky: M0476
Cena na prodejně: 995,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Tato limitová řada polského dwojniaku je vyrobena smíšením medu a višňové šťávy ze starého sadu ve stejném poměru a následným kvašením a dozráváním po několik let.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Pasieka Jaros

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinná výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991. Rodinná výroba keramiky

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosahují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trójniaky, dwójniaky a półtoraky. Mnohé z nich jsou plněny do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.