Novinka Limitovaná edice
Kód: CZ0531 | Značka: Radomilická medovina

Radomilická medovina (speciál z dubového sudu) - 0,5 l 12%, sklo

329 Kč / ks 271,90 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Limitovaná řada je kvašená z nektarového medu kvetoucích ovocných stromů. Dozrávala více jak rok v dubovém sudu s mírným výžeherem. Má příjemný nádech kouřového aroma ze sudu. Je o něco méně sladká než základní řady, s velmi jemnou hořkostí v závěru.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jiří Velek
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 658,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítele nebo manžela, pro mimořádné a sváteční události, pro kolegu či obchodního partnera, na návštěvu známých
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0734
Cena na prodejně: 350,00 Kč

Limitovaná řada je kvašená z nektarového medu kvetoucích ovocných stromů. Dozrávala více jak rok v dubovém sudu s mírným výžeherem. Má příjemný nádech kouřového aroma ze sudu. Je o něco méně sladká než základní řady, s velmi jemnou hořkostí v závěru.

Radomilická medovina je vyráběna z včelího květového medu z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Výroba medoviny probíhá studenou cestou pro zachování vzácných vlastností medu. Medovina okouzlí svoji bohatou a výraznou medovou chutí příjemné sladkosti.

Medovina je vyrobena kvašením světlého, tedy květového nebo-li nektarového, medu po smíšení s vodou. Alkohol vzniká pouze kvašením medu a nejsou použity žádné konzervační látky.

Úplně nejvíce si světlou Radomilickou medovinu vychutnáte vychlazenou na cca 10-12°C. Medovina je sladká tak akorát, aby se příjemně popíjela i za horkého léta.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Radomilická medovina

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Radomilická medovina je vyráběna za studena z včelího medu nejvyšší kvality z oblasti jižních Čech – Vodňanska.

Výrobce Jiří Velek si zakládá na jedinečnosti a ponechání pravé chuti medu. Používá výhradně med z vlastních obhospodařovaných včelstev.

Medovina je vyráběna v historických prostorách jihočeského statku kvašením medu za přítomnosti vinných kvasinek bez přístupu vzduchu a bez tepelné úpravy medu. Během zrání nejsou přidávány žádné konzervanty. Po několikaletém zrání a pečlivé průběžné kontrole kvality je medovina stáčená do lahví.

Vzhledem k velmi malé roční produkci medoviny, je každá lahev mistrovským dílem. V Medovinárně je Radomilická medovina jednou z nejoblíbenějších od počátku zařazení do nabídky v roce 2020 a jsme přesvědčeni, že si je oblíbí mnoho dalších z vás.

Aktuálně máme v prodeji Radomilickou medovinu z nektarového medu, z medovicového medu a nektarovou s příjemným přídavkem propolisu.