Kód: CZ9901 | Značka: Včelařství Martin Klejna

Včelařství Martin Klejna - Medovina - 0,5 l 13%, sklo

175 Kč / ks 144,63 Kč bez DPH
Na dotaz
Nahořklá polosuchá medovina vařená z květových medů CHKO Třeboňsko.
Možnosti doručení
Kategorie: Archívní medoviny
Hmotnost: 0.95 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Martin Klejna
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: kořeněná
Alkohol: 13%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,5 l
Cena/l: 350,00 Kč
Složení: voda, med, směs koření
Pořadí novinky: M0590
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 185,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Nahořklá polosuchá medovina vařená z květových medů CHKO Třeboňsko.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin

Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Výrobce Včelařství Martin Klejna

Včelařství z CHKO Třeboňsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství z CHKO Třeboňsko