Medovina prokvašená z vinných moštů odrůd Ryzlink Rýnský, Rulandské modré a Cabernet Moravia v kombinaci s jarním květovým medem.
Tato edice je kupáží ročníků 2017 a 2018 a zrála 30 měsíců na akátových sudech.
zbytkový cukr: 116,2 g/l
kyseliny: 6,6 g/l
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment
Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Medoviny jsou z jarního tedy květového medu.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí
Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:
- 2020 - rok ovocných medovin - kolekce plná šťávy #1 Výběr nejzajímavějších druhů ovocných medovin z naší nabídky napříč všemi druhy ovoce, které si vychutnáte v kombinaci s medem. (2 799 CZK)
Výrobce Vinařství Vít Sedláček
Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu.
Výrobě vína se v rodině věnují již několik generací. Do práce ve vinicích i ve sklepě jsou zapojeni všichni členové rodiny. Zpracovávají hrozny ze 2 ha vlastních vinic, část hroznů nakupují od stálých dodavatelů z Vrbice, Velkých Pavlovic a Brumovic.
Při výrobě vína i medoviny využívají moderní technologie při dodržení tradičních způsobů výroby. Při výrobě vína se drží hesla: "Méně znamená někdy více". Tímto heslem jsem chtěl říci, že čím méně zásahů a přípravků do vína přidáme, tím bude víno vínem. Vinařství je jedním ze zakládajících členů VOC Modré hory.
Z vín pravidelně odebíráme Směs ze staré vinice.