Kód: SI0121 | Značka: Čebelarstvo Jere

Čebelarstvo Jere - Medové víno višňové - polosuché - 0,5 l 13,3%, sklo

499 Kč / ks 412,40 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Méně sladká slovinská medovina je vyrobená studenou cestou z květových medů a zralých višní. Nabízí živou a svěží višňovou chuť vyváženou přirozenou sladkostí.
Možnosti doručení
Kategorie: Jednodruhové medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Gregor Jere
Typ medu: nektarový
Druh medu: luční
Způsob výroby: za studena
Příchuť: višňová
Alkohol: 13,3%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,5 l
Cena/l: 998,00 Kč
Vhodné jako dárek: na popíjení s přáteli, pro přítelkyni nebo manželku
Originální název: Medeno vino višnjevo
Složení: voda, med, višňová šťáva
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0740
Cena na prodejně: 550,00 Kč

Méně sladká slovinská medovina je vyrobená studenou cestou z květových medů a zralých višní. Nabízí živou a svěží višňovou chuť vyváženou přirozenou sladkostí.

Jedná se o první novodobou slovinskou ovocnou medovinu.
Její hluboká, rubínově červená barva a příznačná ovocitost s jemným závěrem vytvářejí vzrušující chuťový zážitek.

Dobře se kombinuje s:
- výrazné paštiky
- Pečená kachna s třešňovou polevou
- Míchaný jahodový salát
- Grilovaná medová žebírka
- Jehněčí maso v bylinkové krustě
- Uzeniny, vyzrálé sýry
- Čerstvé ovocné koláče
- Tmavé čokoládové dezerty

Jedinečný nápoj pro jedinečný kulinářský požitek! Užijte si to!

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Luční med a medovina

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Jere

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Včelařství poblíž Lublaně, které se specializuje na výrobu druhových medovin a kvalitních šumivých medovin.

S výrobou šumivé medoviny "peneča medica" bylo započato cca v roce 2013 a od té doby získali mnohá ocenění v lokálních i mezinárodních soutěžích. 

Šumivá medovina je vyráběna náročnou metodou druhotného kvašení v lahvi. Výroba trvá cca 5 let.

Aktuální je zlatá medaile pro šumivou medovinu je z New Your Finger lakes International Wine Competition 2018. Odtamtud též i stříbrná medaile pro kaštanové medové víno.