Tato za studena vyráběná medovina kvašená z kaštanového medu z oblasti Podhorje západně od Mariboru je sladkostí srovnatelná s výběrem z hroznů u klasického vína.
Limitovaná edice 600 lahví.
Poslední ocenění bronzovou medailí získala v roce 2020 na mezinárodní soutěži v Rochesteru NY.
Fotografie je ilustrativní, má novou etiketu.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Ocenění v soutěžích
Šampion: 2011
Zlata medalja 2001,02,03,04,05,06,07,08,09,10
Mednarodno ocenjevanje/zlata medalja 2010
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Cesar
Marko Cesar od roku 2003 obdržel řadu ocenění a vyznamenání, které prokazují nejvyšší kvalitu výroby medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Marko Cesar od roku 2003 obdržel řadu ocenění a vyznamenání, které prokazují nejvyšší kvalitu výroby medoviny
Mistr medu a medových nápojů
Marko Cesar získal za 11 let včelaření řadu ocenění a uznání, která jsou důkazem nejvyšší kvality produkce a odměnou za úsilí, které do své práce vkládá:
šumivá medovina:
Zlatá medaile 2006, 07, 08, 09, 10, 2011
Mezinárodní porota / Zlatá medaile 2010
medica (medové víno)
Šampion: 2011, Zlatá medaile 2001,02,03,04,05,06,07,08,09,10
Mezinárodní porota / Zlatá medaile 2010
diplom a zlatá cena za kaštanový med na International Honey Assessment (2003)
uznání a stříbrnou medaili za kaštanový med na krajském hodnocení medu (2003)
uznání a stříbrnou medaili za květový med na krajském hodnocení medu (2003)
uznání a zlatou medaili za květový med na krajském hodnocení medu (2007)
uznání a zlatou medaili za kaštanový med na krajském hodnocení medu (2007, 2009)
uznání a zlatou medaili za akátový med na krajském hodnocení medu (2009)
diplom a bronzové ocenění lesního medu na International Honey Assessment (2004)
ŠAMPION všech mediků v celoslovinském hodnocení medových nápojů (2004, 2011)
Zlatá medaile pro Medica na mezinárodním hodnocení medových nápojů (2006, 2007, 2010)
Zlatá medaile za perlivou mediku na mezinárodním hodnocení medových nápojů (2010, 2011)
uznání a zlatou medaili za perlivou medovinu (medový sekt) na celoslovinském hodnocení medových nápojů (2006-2010)
uznání a stříbrná medaile za perlivou medovinu (medové sekt) na celoslovinském hodnocení medových nápojů (2007)
Stříbrná medaile Medica na mezinárodním hodnocení medových nápojů (2010)
uznání a zlatou medaili za medovinu na celoslovinském hodnocení medových nápojů (2003-2011, v roce 2006 získal dvě ocenění a dvě zlaté medaile)
uznání a stříbrná medaile za medový likér na celoslovinském hodnocení medových nápojů (2008).