Tato za studena vyráběná medovina kvašená z kaštanového medu z oblasti Podhorje západně od Mariboru je sladkostí srovnatelná s výběrem z hroznů u klasického vína.
Limitovaná edice 600 lahví.
Poslední ocenění bronzovou medailí získala v roce 2020 na mezinárodní soutěži v Rochesteru NY.
Fotografie je ilustrativní, má novou etiketu.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Kaštanový med patří mezi nejzdravější medy s vysokým obsahem minerálních látek, antioxidačních a antibakteriálních složek.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Ocenění v soutěžích
Šampion: 2011
Zlata medalja 2001,02,03,04,05,06,07,08,09,10
Mednarodno ocenjevanje/zlata medalja 2010
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Cesar
Marko Cesar od roku 2003 obdržel řadu ocenění a vyznamenání, které prokazují nejvyšší kvalitu výroby medoviny
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.