
Černorybízová belgická medovina zrající v sudu od francouzského červeného vína. Ne méně než 1000 gramů/l černého rybízu (černý rybíz) a hodně medu. Po vzoru některých slavných medovin z USA.
Ovocná bomba díky intenzitě chuti.
Vítěz bronzové medaile v soutěži Mead Madness Cup 2024
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela
Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce De Mederie
De Mederie vyrábí medovinu (medové víno) a cider.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
De Mederie založil Jorre Vanhemmens. Začínal jako vášnivý sládek ve věku 18 let, ale své zkušenosti chtěl využít pro méně známé lahodné nápoje a pustil se do výroby medoviny a cideru. Všechny medoviny zrají v sudech a značný počet ciderů prochází stejným procesem.
Jorreho vášeň a zkušenosti jako řemeslného sládka piva jsou základem pro De Mederie. Od 17 let až dosud stážoval doma i v zahraničí a studoval biochemii.
Cidery jsou výhradně spontánně fermentované, vyrobené z místně sbíraných jablek a části moštových jablek z Normandie, které se každoročně nakupují během speciálního výletu. Na základě kreativity a zkušeností ze světa řemeslného piva je představena rozmanitá nabídka ciderů.
Objevte tedy kromě jablečných moštů také naše mošty z bobulí, hruškový mošt a třešňové víno!