Kód: CZ9804A | Značka: Moravská medovina

Moravská medovina - rakytníková - 0,75 l 14,8%, sklo

230 Kč / ks 190,08 Kč bez DPH
Na dotaz
Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.2 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Andrea a Jan Pálkovi
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Alkohol: 14,8%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,75 l
Cena/l: 306,67 Kč
Originální název: Moravská medovina (rakytníková)
Složení: voda, med, výluh rakytníku řešetlákového
Ročník: 2019
Pořadí novinky: M0560
Cena na prodejně: 245,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Vařená medovina kvašená z květových medů a ochucená čerstvým rakytníkem.

Ročník na lahvi udává rok, kdy byla medovina založena.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Výrobce Moravská medovina

Rozmanité druhy medovin od včelaře z vinařské vesničky Moravská Nová Ves

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Rozmanité druhy medovin od včelaře z vinařské vesničky Moravská Nová Ves

Začínající výrobce medoviny z Moravské Nové Vsi. Výroba započala tepelnou cestou-vařením, ale poslední rok pan Pálka přechází na výrobu studenou cestou pro zachování nejvyšší hodnoty medu.

Aktuální šarže jsou ještě vařené, ale vše další, co ve sklepě zraje, jsou již medoviny vyráběné za studena a za použití jiných kvasinek.