Limitovaná edice
Kód: CZ6411B | Značka: Včelařství Balaštík

Včelařství Balaštík - Borůvkové medové víno - 0,375 l 14,3%

299 Kč / ks 247,11 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
100% borůvkový mošt z kanadských borůvek pěstovaných na místní farmě získal po prokvašení v kombinaci s květovým medem jedinečný charakter. Med a borůvky se skvěle doplňují a v chuti vyniká sladkost medu a dokonalá svěžest borůvkového moštu.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 0.95 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Petr Balaštík
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: borůvková
Alkohol: 14,3%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,375 l
Cena/l: 797,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: borůvkový mošt, med
Ročník: 2021
Pořadí novinky: M0556
Cena na prodejně: 320,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

100% borůvkový mošt z kanadských borůvek pěstovaných na místní farmě získal po prokvašení v kombinaci s květovým medem jedinečný charakter. Med a borůvky se skvěle doplňují a v chuti vyniká sladkost medu a dokonalá svěžest borůvkového moštu.

Medové víno - melomela se řadí mezi ovocné medoviny vyrobené metodou za studena, bez přídavků chemických látek, koření nebo aromat.

Jedná se o limitovanou edici.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Balaštík

Rodinné včelařství a medový obchůdek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné včelařství a medový obchůdek v Mutěnicích. Výroba medových vín.