Limitovaná edice
Kód: CZ6411B | Značka: Včelařství Balaštík

Včelařství Balaštík - Borůvkové medové víno - 0,375 l 14,3%

299 Kč / ks 247,11 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
100% borůvkový mošt z kanadských borůvek pěstovaných na místní farmě získal po prokvašení v kombinaci s květovým medem jedinečný charakter. Med a borůvky se skvěle doplňují a v chuti vyniká sladkost medu a dokonalá svěžest borůvkového moštu.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 0.95 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Petr Balaštík
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: borůvková
Alkohol: 14,3%
Sladkost: polosuchá
Objem: 0,375 l
Cena/l: 797,33 Kč
Vhodné jako dárek: pro maminku či babičku, pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: borůvkový mošt, med
Ročník: 2021
Pořadí novinky: M0556
Cena na prodejně: 320,00 Kč

100% borůvkový mošt z kanadských borůvek pěstovaných na místní farmě získal po prokvašení v kombinaci s květovým medem jedinečný charakter. Med a borůvky se skvěle doplňují a v chuti vyniká sladkost medu a dokonalá svěžest borůvkového moštu.

Medové víno - melomela se řadí mezi ovocné medoviny vyrobené metodou za studena, bez přídavků chemických látek, koření nebo aromat.

Jedná se o limitovanou edici.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Balaštík

Rodinné včelařství a medový obchůdek

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné včelařství a medový obchůdek v Mutěnicích. Výroba medových vín.