Akce
Kód: CZ9003A | Značka: Včelsta

Včelsta - Medovina ovocná - 0,75 l 15%, sklo

299 Kč / ks 349 Kč Sleva 14 % 247,11 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Za studena vyráběná medovina z vlastních medů a šťávy ze zahradního ovoce. Výrazná ovocná příchuť vás okouzlí a je příjemným pitím při posezení s rodinou nebo přáteli. Dozrává v akátovém sudu.
Možnosti doručení
Kategorie: Ovocné medoviny - Melomely
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Martina Staňková
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: angreštová, malinová, rybízová
Alkohol: 15%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 465,33 Kč
Složení: pitná voda, med, směs ovoce
Konzervanty: oxid siřičitý
Pořadí novinky: M0431
Cena na prodejně: 375,00 Kč
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Za studena vyráběná medovina z vlastních medů a šťávy ze zahradního ovoce. Výrazná ovocná příchuť vás okouzlí a je příjemným pitím při posezení s rodinou nebo přáteli. Dozrává v akátovém sudu.

Vyrobena z pramenité vody Krušných hor a výběrového českého medu - metodou pomalého kvašení s použitím čisté kultury vinných kvasinek.
Ovocnou šťávu tvoří zahradní ovoce: směs malin, angreštu a rybízu.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody (nebo části objemu vody) použije ovocná šťáva. V našich končinách je nejčastější použití višňové nebo černorybízové šťávy. Při kombinaci s jablečným moštem se pak nápoj nazývá jako cyser.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelsta

Řemeslná výroba medoviny studenou cestou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Řemeslná výroba medoviny studenou cestou