Medovina kvašená ze směsi vinných moštů odrůd Cabernet Moravia a Dornfelder a lesního medovicového medu.
Rozbor:
zbytkový cukr: 20,1 g/l
kyseliny: 7,3 g/l
Aktuální šarže 2015-2
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Melomela - pyment
Ovocná vinná melomela, v níž se místo vody použije hroznový mošt.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výrobce Vinařství Vít Sedláček
Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tradiční vinařská rodina z Vrbice, jedné z nejkrásnějších moravských vinařských vesniček. Vít Sedláček se poslední roky věnuje i výrobě vinné medoviny, kde kombinuje různé odrůdy révy a druhy medu.
Výrobě vína se v rodině věnují již několik generací. Do práce ve vinicích i ve sklepě jsou zapojeni všichni členové rodiny. Zpracovávají hrozny ze 2 ha vlastních vinic, část hroznů nakupují od stálých dodavatelů z Vrbice, Velkých Pavlovic a Brumovic.
Při výrobě vína i medoviny využívají moderní technologie při dodržení tradičních způsobů výroby. Při výrobě vína se drží hesla: "Méně znamená někdy více". Tímto heslem jsem chtěl říci, že čím méně zásahů a přípravků do vína přidáme, tím bude víno vínem. Vinařství je jedním ze zakládajících členů VOC Modré hory.
Z vín pravidelně odebíráme Směs ze staré vinice.