Světově proslavená trnavská medovina z květových medů jemně dochucená výtažky koření a bylin. V Trnavské medovině jsou ukryty dary slunce, rozmanitost a nekonečná pestrost rozkvetlých luk.
Při každém doušku pocítíte návrat ke starým hodnotám a tradicím, zmocní se vás slastné vzpomínky na časy minulé. Klidně naskočte na retro kolo a s nostalgií v srdci se projeďte oblíbenými uličkami a tajnými zákoutími. Ať je každý váš den dokonale procítěný a slastnou medovinou políben.
Vyrábí se z nejlepších druhů květového medu tak, aby vynikla její čistá medová chuť a vůně jemně doladěna přírodním extraktem z bylin a koření. Výjimečnost Trnavské medoviny tkví v dokonalé harmonii vybraných druhů květového medu a použitých bylin a koření.
Kromě mnohých ocenění je historicky první medovinou, která získala pro Slovenskou republiku zlatou medaili na světové včelařské výstavě APIMONDIA 2005 v Dublinu.
Historicky první medovina na světě, která získala zlaté medaile z dvou největších soutěží APIMONDIA a MAZER CUP.
Trnavská medovina byla prvním druhem medoviny vyráběným pod značkou Apimed od roku 1998.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Ocenění v soutěžích
Stříbrná medaile – NYIWC 2015, NEW YORK, USA
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2015, BOULDER, USA
Zlatá medaile – APIMONDIA 2013, KYJEV, UKRAINA
Zlatá medaile - MAZER CUP 2013, BOULDER, USA
Zlatá medaile - APIMONDIA 2011 Buenos Aires, Argentína
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2011, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2010, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - APIMONDIA 2009 MONTPELLIER
Cena Danubius Gastro 2009 – BRATISLAVA
Bronzová medaile - APIMONDIA 2007 MELBOURNE
Zlatá medaile - APIMONDIA 2005 DUBLIN
ZNAČKA KVALITY SK GOLD
Výhodnější prodej po kartonech i pro koncové zákazníky
Tuto položku můžete zakoupit po celých kartonech. Přejděte na sekci Prodej po kartonech, kde najdete kompletní aktuální nabídku.
Zvýhodněný nákup v rámci kolekcí
Tento produkt můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu v rámci některého speciálního setu:
- Nejlepší oceněné zahraniční medoviny (2019-2022) Zahraniční jedničky oceněné v mezinárodních soutěžích můžete nyní společně zakoupit ve této speciální sadě. (4 299 CZK)
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce Apimed
Největší výrobce medoviny na Slovensku s mnoha světovými oceněním v nejrůznějších soutěžích
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Největší výrobce medoviny na Slovensku s mnoha světovými oceněním v nejrůznějších soutěžích.
Firma APIMED byla založená v roce 1998. Začátky chovatelské činnosti včel však sahají už do roku 1982. Kromě vlastní produkce medu a včelích produktů má firma vybudovanou rozsáhlou dodavatelskou síť včelařů v rámci celého Slovenska z ekologicky nejčistších oblastí. Vzhledem k produkci medoviny přes 300tis litrů ročně, vlastní včelnice nemohou pokrýt potřeby výroby. Každá nakoupená šarže medu je laboratorně vyšetřená na ŠVaPÚ v Dolním Kubíně a až následně podle druhu zatříděná a zařazená do výroby.
V roce 2015 a 2023 získala Medovina akátová barrique ocenění Nejlepší medovina světa.
Medoviny jsou vyráběné tepelnou cestou, jsou vařené.
Medoviny značky Apimed získaly nejvíce světových ocenění ze slovenských výrobců a má my pro vás v Medovinárně máme všechny ve stálé nabídce, protože jste si je také oblíbili.