Novinka Poslední kusy Limitovaná edice
Kód: CZ1108 | Značka: Ludvík Svítek

Ludvík Svítek - Medovina z Podhradí - skořicová - 0,5 l sklo

190 Kč / ks 157,02 Kč bez DPH
Vyprodáno. Nebude
Velmi vydařená lahodná medovina vyráběná za studena z vody, medu a následně dochucená prvotřídní skořicí, která významně přispívá k tvorbě a čištění krve. Jedná se doprodej tohoto druhu medoviny. Skladem máme úplně poslední lahve.
Kategorie: Methegliny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Ludvík Svítek st.
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: bylinná, skořicová
Alkohol: 13,50%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5l
Cena/l: 380,00 Kč
Originální název: Medovina z Podhradí - skořicová
Složení: voda, med, byliny, koření
Konzervanty: siřičitany
Položka byla vyprodána…

Medovina Z Podhradí je čistý přírodní produkt, vzniklý kvašením vybraných medů českého původu. Med v kvasném roztoku není ohříván, což zaručuje zachování zdraví prospěšných látek obsažených v medu. Přidané byliny a koření vytvářejí u každého druhu jedinečnou – charakteristickou chuť a zároveň zvyšují její léčebné účinky.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Informace o výrobci Ludvík Svítek

Výroba medoviny studenou cestou v přimdském podhradí s tradicí již od roku 2002. Výroba byla bohužel oficiálně ukončena v roce 2020. Doprodej.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je prvotní jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Výroba medoviny studenou cestou v přimdském podhradí s tradicí již od roku 2002. Výroba byla bohužel oficiálně ukončena v roce 2020. Doprodej.

S vlastní včelařskou výrobou a kvalitním zpracováním včelařských produktů má pan Svítek starší zkušenosti již od roku 1970. Výroba medoviny však byla započata až v roce 2000 a nyní je vyráběna převážně z řepkového medu z vlastních včelstev. Proces výroby probíhá přírodní tzv. „studenou cestou“, což znamená, že se medovina nevaří. Díky tomuto přirozenému procesu kvašení si medovina Z Podhradí uchovává veškeré zdraví prospěšné látky obsažené jak v medu, tak i v bylinách, které jsou přidávány do některých druhů. Alkohol (14 %) se tvoří samovolně při kvasném procesu z medu a tudíž není nutné přidávat jakýkoliv rafinovaný cukr či finální produkt dolihovávat. Vysoká kvalita medoviny je dána nejen pomalým kvasným procesem (trvajícím týdny), ale také následným několika měsíčním uložením.
Medovina patří mezi naše méně sladké moky a je oblíbená vychlazená. Jako ohřátá se doporučuje skořicová nebo bylinná, jejichž aroma vyniká při ohřívání.

Některé druhy medovin z Podhradí jsou díky poptávce spotřebitele vyráběny s přidanými aromaty - karamelová, mandlová a lískooříšková. V nabídce Muzea medoviny je nemáme.