Medovina je vyráběna tradičním způsobem pomocí moderních vinařských technologií, tedy výhradně studenou cestou. Medovíno je vyrobeno ze směsi medu lesního a lučního v přesně definovaném poměru.
V horkém létě doporučujeme vychladit na teplotu asi 10°C. V zimě porovnejte, jak vynikne vůně a chuť zázvoru při ohřevu na cca 50°C.
Pro Sladové medovině jedna z neoblíbenějších medovin v Medovinárně v nabídce od Medovína.
Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Informace o výrobci Medovíno
Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.
Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.
Kvalitní produkty v Medovinárně
Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je primární kritérium jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu nebo bychom na nich měli větší marži.
Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.
V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Další informace o produktu můžete nalézt na portále Degustační klub pod kódem produktu CZ0903.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.
Společnost nemá vlastní včelařství, ale med pro výrobu nakupuje od prověřených českých a moravských včelařů. Medovina je filtrovaná a konzervovaná SO2.
Medovíno se dává do distribuce převážně mladé, bez výrazně dlouhého zrání a proto je velmi svěží.
Od Medovína od začátku prodáváme medovinu Klasik, Zázvor-Lemon grass a Sladovou. Aktuálně velmi oblíbenou medovinou je lipová kvašená z čistého lipového medu s velmi jemnou chutí a jednou z nejlepších v nabídce. Absolutně nejprodávanější je však Sladové Medovíno, které je jedinečné skombinováním chmele a sladu, ve světě označované jako "braggot".