Kód: PL0205 | Značka: Apis

Apis - Chmelová "citra" medovina - BRO - Miód pitny Trójniak - 0,5 l 13%, sklo

329 Kč / ks 271,90 Kč bez DPH
Na dotaz
Osvěžující chuť medu spojená s hořkostí citrusových chmelů. Vařená polská medovina, dvakrát filtrovaná, s přídavkem chmele citra.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: Apis
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Příchuť: chmelová
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 658,00 Kč
Originální název: BRO
Složení: voda, med, jablečný mošt, chmel
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0718
Cena na prodejně: 350,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Osvěžující chuť medu spojená s hořkostí citrusových chmelů. Vařená polská medovina, dvakrát filtrovaná, s přídavkem chmele citra.

Trójniak je druh polské medoviny s obsahem alkoholu 13%, jejíž prokvašený základ tvořil 1 objem medu + 2 objemy vody. BRO spojuje původní tradici zážitků a lublinskou vášeň pro hledání nových inspirací. Má hladkou, plnou a jemně nasládlou chuť, vyváženou výrazným tónem citrusového chmele v pozadí. Perfektní v klasické kombinaci s limetkou či citronem a kostkami ledu, nebo také v čisté podobě, velmi vychlazené.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Apis

Tradiční výrobce polské medoviny od roku 1932.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Největší producent medoviny v Polsku. Výroba až 800 tis. litrů ročně.

APIS Apiculture v Lublinu je vedoucím výrobcem medoviny a včelích medů. Výroba sahá až do roku 1932. Produkuje více než deset druhů medoviny - oceněné na výstavách v Polsku i v zahraničí. Výrobce kombinuje tradiční polské recepty s moderní výrobou včelích medů a medoviny. Moderně vybavené kontrolní oddělení - monitoruje kvalitu výrobků ve všech fázích výroby.