Limitovaná edice
Kód: SI0301B | Značka: Čebelarstvo Šercelj

Čebelarstvo Šercelj - Medovina z květového medu - polosladká - 0,375 l 12,2%

445 Kč / ks 367,77 Kč bez DPH
Na dotaz
Polosladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z květových medů
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 0.9 kg
Země původu: Slovinsko
Výrobce: Čebelarstvo Šercelj
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12,2%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,375 l
Cena/l: 1 186,67 Kč
Originální název: Cvetlična medica polsladka
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0404
Cena na prodejně: 445,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Polosladká slovinská medovina vyráběná studenou cestou a kvašená z květových medů.

Slovinské medoviny jsou čisté a přírodní, nenajdeme mezi nimi melomely (s ovocnou šťávou) či methegliny (byliny, koření). Vyznačují se velmi svěží vůní a harmonií chuti, kterou oceňují i známí sommeliéři.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Čebelarstvo Šercelj

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařství s dlouhou rodinnou tradicí, které se kromě získávání druhových medů zabývá i výrobou medoviny a "šampaňského" z medoviny

 

Výroba medových nápojů probíhá výhradně z vlastních medů. Včelařství v současnosti obhospodařuje asi 1300 včelstev v rozsáhlé oblasti na jihu Slovinska. Díky tomu získávají mnohé žádané druhové medy - akátové, lipové, kaštanové, pohankové, ale i klasické květové, a různé druhy medů z lesních porostů.

K výrobě medoviny jsou používány květové a smíšené medy. Z ní se pak vyrábí šumivá medovina.

Velice chutný je i medový likér, ten však v současné době do ČR nedovážíme.