Kód: CZ4801 | Značka: Jan Jaroš

Jan Jaroš - Medovina z oblasti Bílých Karpat - 0,5 l

165 Kč / ks 136,36 Kč bez DPH
Na dotaz
Netradičně suchá medovina, kterou si rozhodně oblíbí příznivci méně sladkých nápojů.
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Mgr. Jan Jaroš
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Alkohol: 14,00%
Objem: 0,5 l
Cena/l: 330,00 Kč
Složení: voda, med
Položka byla vyprodána…

Nedoslazovaná řepným cukrem a bez konzervantů a barviv.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina: Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Informace o výrobci Jan Jaroš

Na jižní Moravě sídlí včelařství a malovýroba medoviny pana Jaroše. Jeho medovina je výrazně sušší a více prokvašená.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Další informace můžete nalézt v katalogu prodejny pod kódem produktu CZ4801.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Na jižní Moravě sídlí včelařství a malovýroba medoviny pana Jaroše. Jeho medovina je výrazně sušší a více prokvašená.

Výroba medoviny započala kolem roku 2005, ke kvašení jsou používány různé druhy medu a hlubokoprokvášecí kvasinky. Medovina je bez přísad a dozrává cca 6 měsíců. Má 15% alkoholu, je výrazně suchá, na rozdíl od běžných medovin. Je opakovaně přetáčená a nejsou použity žádné konzervanty. Díky vysokému obsahu alkoholu je velmi stabilní.

Poslední edice z roku 2019 je polosladká.