Kód: CZ4801 | Značka: Jan Jaroš

Jan Jaroš - Medovina z oblasti Bílých Karpat - 0,5 l 14%, sklo

165 Kč / ks 136,36 Kč bez DPH
Na dotaz
Netradičně suchá medovina, kterou si rozhodně oblíbí příznivci méně sladkých nápojů.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.05 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Mgr. Jan Jaroš
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: vařená
Alkohol: 14%
Objem: 0,5 l
Cena/l: 330,00 Kč
Složení: voda, med
Pořadí novinky: M0209
Cena na prodejně: 180,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.

Netradičně suchá medovina, kterou si rozhodně oblíbí příznivci méně sladkých nápojů.

Nedoslazovaná řepným cukrem a bez konzervantů a barviv.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu. V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.

Výrobce Jan Jaroš

Na jižní Moravě sídlí včelařství a malovýroba medoviny pana Jaroše. Jeho medovina je výrazně sušší a více prokvašená.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Na jižní Moravě sídlí včelařství a malovýroba medoviny pana Jaroše. Jeho medovina je výrazně sušší a více prokvašená.

Výroba medoviny započala kolem roku 2005, ke kvašení jsou používány různé druhy medu a hlubokoprokvášecí kvasinky. Medovina je bez přísad a dozrává cca 6 měsíců. Má 15% alkoholu, je výrazně suchá, na rozdíl od běžných medovin. Je opakovaně přetáčená a nejsou použity žádné konzervanty. Díky vysokému obsahu alkoholu je velmi stabilní.

Poslední edice z roku 2019 je polosladká.