Kód: CZ0901 | Značka: Medovíno

Medovíno Klasik - 0,5 l 12,1%, sklo

299 Kč / ks 247,11 Kč bez DPH
Na dotaz
Lahodná přírodní medovina vyráběná studenou cestou ze směsi lesního a lučního medu, kterou ocení každý milovník čisté chuti kvalitního medu.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Medovíno s.r.o.
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 12,1%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 598,00 Kč
Složení: voda, med
Konzervanty: siřičitany
Pořadí novinky: M0142
Cena na prodejně: 320,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Lahodná přírodní medovina vyráběná studenou cestou ze směsi lesního a lučního medu, kterou ocení každý milovník čisté chuti kvalitního medu.

Tato medovina je vyráběna tradičním způsobem pomocí moderních technologií. Medovíno je vyrobeno ze směsi medu lesního a lučního v přesně definovaném poměru. Medovíno není doslazováno a není do něj přidáván líh. Med pro výrobu nakupujeme pouze od českých včelařů a zpracováváme jej výhradně studenou cestou.

Ať už si vyberete kterékoliv Medovíno, bude to dobrá volba jak pro slavnostní události, tak i pro chvíle pohody

Skladujte při teplotě do 18°C.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Medovíno

Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Výrobce tradiční medoviny vycházející z vinařských technologií a postupech výroby studenou cestou, která zajišťuje nejvyšší výslednou kvalitu medoviny. Výrobna společnosti se nachází v Bavorech u Mikulova.

Rodinná firma Medovíno s.r.o. byla založena v roce 2014 a jejím hlavním produktem je medovina vyráběná tradičním způsobem, pomocí moderních technologií. Medovina je vyráběna ze směsi medu lesního a lučního v přesně definovaném poměru. Nejvyšší teplota, kterou dosáhne medový roztok při výrobě, je 30°C.

Společnost nemá vlastní včelařství, ale med pro výrobu nakupuje od prověřených českých a moravských včelařů. Medovina je filtrovaná a konzervovaná SO2.

Medovíno se dává do distribuce převážně mladé, bez výrazně dlouhého zrání a proto je velmi svěží.

Od Medovína od začátku prodáváme medovinu Klasik, Zázvor-Lemon grass a Sladovou. Aktuálně velmi oblíbenou medovinou je lipová kvašená z čistého lipového medu s velmi jemnou chutí a jednou z nejlepších v nabídce. Absolutně nejprodávanější je však Sladové Medovíno, které je jedinečné skombinováním chmele a sladu, ve světě označované jako "braggot".