Oceněná
Kód: PL0822A | Značka: Miodosytnia Imbiorowicz

Miodosytnia Imbiorowicz - Žihadlo - Żądło - Miód pitny trójniak - 0,75 l 14%, sklo

379 Kč / ks 313,22 Kč bez DPH
Na dotaz
Rozhodně jedna z vizitek medovinařství. Toto žihadlo je jedinečný „trójniak“ - k přípravě používali pouze pohankový med. Jantarová barva a jedinečné silné aroma. Temperament mu daly včely pracující v srpnovém slunci.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1.25 kg
Země původu: Polsko
Výrobce: Miodosytnia Imbiorowicz
Druh medu: pohankový
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 14%
Sladkost: polosladká
Objem: 0,75 l
Cena/l: 505,33 Kč
Originální název: Żądło - Miód pitny trójniak na miodzie gryczanym
Složení: voda, pohankový med
Pořadí novinky: M0438
Cena na prodejně: 420,00 Kč
Položka byla vyprodána…
Precizně vybraný sortiment
Pečlivý výběr sortimentu
Při výběru dodavatelů je pro nás kvalita na 1. místě! Pak samozřejmě ochutnáváme.
Netajíme složení produktů
Netajíme složení produktů
Většina prodejců záměrně neuvádí složení medovin. U poctivých medovin není co tajit.
Poradíme s výběrem
Rádi poradíme s výběrem
Přijďte osobně na prodejnu v Praze nebo napište dotaz či e-mail.

Rozhodně jedna z vizitek medovinařství. Toto žihadlo je jedinečný „trójniak“ - k přípravě používali pouze pohankový med. Jantarová barva a jedinečné silné aroma. Temperament mu daly včely pracující v srpnovém slunci.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Pohankový med a medovina

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Ocenění v soutěžích

Stříbrná medaile Mazer Cup 2017
Bronzová medaile Enoexpo 2018

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce Miodosytnia Imbiorowicz

Řemeslně vyráběná polská medovina. Výrobce zaměřující se na speciální druhy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Řemeslně vyráběná polská medovina. Výrobce zaměřující se na speciální druhy.

Nachází se v centru Polska ve Wielkopolsku. Medovinařství založili včelaři - Michał a Donata Imbiorowicz. Známe naše výrobky od květu po láhev, osobně dohlížíme na každý výrobní proces. Používáme pouze náš med z včelínů, které se nacházejí v nedotčených oblastech krajinného parku Powidz.