Limitovaná edice
Kód: FR0101 | Značka: ô La Butine

ô La Butine - Or d'octobre - 0,5 l 15%, sklo

595 Kč / ks 491,74 Kč bez DPH
Na dotaz
Klasická sladká medovina vyráběná studenou cestou.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 1 kg
Země původu: Francie
Výrobce: ô La butine
Typ medu: nektarový
Způsob výroby: za studena
Příchuť: jablečná, mandlová
Alkohol: 15%
Sladkost: sladká
Objem: 0,5 l
Cena/l: 1 190,00 Kč
Vhodné jako dárek: pro přítelkyni nebo manželku, na návštěvu známých
Složení: med, voda
Konzervanty: siřičitany
Ročník: 2017
Pořadí novinky: M0429
Vhodná k ohřevu: ano
Cena na prodejně: 595,00 Kč
Položka byla vyprodána…

Klasická sladká medovina vyráběná studenou cestou.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.

Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.

Výrobce ô La Butine

Malý výrobce tradiční medoviny z městečka Concarneau v Bretani, blízko Atlantského oceánu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Malý výrobce tradiční medoviny z městečka Concarneau v Bretani, blízko Atlantského oceánu.

Země tradiční medoviny "chouchen". Majitel výroby Sylvain Le Cras vyrábí medovinu z medů lokálních včelařů a výhradně studenou cestou bez tepelné úpravy medu. Nabízí širokou škálu druhů medovin. My v tuto chvíli máme v nabídce základní 3 druhy.