Sladká tradiční medovina vyrobená kvašením ze směsi vody a medu. Okouzlí výrazným exotickým aroma s jemnými kouřovými tóny. Zrála totiž 6 měsíců v dubových sudech.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Jsme oficiálními dovozci medoviny a cideru do České republiky. V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme všech administrativních procesů spojených se spotřební daní.
Výrobce TrebaRuna Hidromiel
Výrobce tradiční medoviny ze španělského Katalánska. Medovina je klasického středoevropského stylu, sladší, voňavější a déle vyzrálá
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce tradiční medoviny ze španělského Katalánska. Medovina je klasického středoevropského stylu, sladší, voňavější a déle vyzrálá.
Středomořská medovina s lusitánskou duší. Lusitánie byla římská provincie v dnešním Portugalsku a přilehlém středozápadním Španělsku mezi ústím řeky Guadiany na jihu a dolním Dourem na severu.
Medovina byla ve starověku základní součástí rituálů Keltů, Anglosasů a Vikingů, známý jako nápoj šlechticů a bohů, který poskytoval nesmrtelnost a poznání, stejně jako magické a léčivé síly schopné zvýšit sílu a plodnost.
Medovina je alkoholický nápoj získaný alkoholovým kvašením směsi medu zředěné vodou, za přítomnosti vhodných kvasinek. Je považována za první alkoholický nápoj vyrobený lidmi a má se za to, že je předchůdcem piva.
Medovina TrebaRuna Hidromiel se vyrábí podle vlastních receptur za použití 100% přírodních surovin, za použití čistých medů od místních včelařů.
TrebaRuna vyniká na trhu svou kvalitou a naprostou absencí chemických přísad / konzervantů při jejím zpracování.