Klasická přírodní medovina z Beskydských nektarových medů je vyráběná studenou cestou s mimořádnou pečlivostí na zcela přírodní bázi. Vynikající vůně a chuť s jemných nádech dřevitých tónů.
Tato medovina kvasila při velmi nízkých teplotách cca 15-17°C dlouhých 8 měsíců. V průběhu kvašení byla dodána štěpka z francouzského páleného sudu.
Nebyla sířena ani ošetřena sorbanem. Je čistá přírodní a nefiltrovaná.
(Na etiketě je nesprávně uvedeno, že obsahuje siřičitany. Nyní již vyráběna bez a je zcela přírodní.)
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Výrobce Včelařství Skorotín
Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Včelařství a rodinná firma v Podbeskydí zabývající se od roku 2012 produkcí vysoce kvalitních druhových medů a výrobou medových vín.
Včelaří v Podbeskydí v okolí města Příbora. Jelikož mají veškerá včelstva kočovná, jsou schopni být v pravý čas na pravém místě a dosáhnout větší druhové rozmanitosti v nabídce medu jako takového.
Díky větší rozmanitosti medů budou vyrábět odlišné šarže medoviny lišící se použitým druhovým medem nebo jejich kombinací.
Medovinu vyrábějí klasickou nebo dozrávanou v dubových sudech.