Kód: CZ2705H | Značka: Včelařství Sláma

Včelařství Sláma - Staročeská medovina - přírodní - 3 l 13%, bag in box

649 Kč / ks 536,36 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Medovina vyráběná studenou cestou, bez koření a bylin, dozrávaná v nerezovém tanku. Je plněná do bag in boxu. Tuto novinku exkluzivně prodáváme jen v Medovinárně. Vhodné pro vinárny, restaurace nebo čajovny.
Možnosti doručení
Kategorie: Přírodní medoviny
Hmotnost: 3 kg
Země původu: Česko
Výrobce: Jiří Sláma
Typ medu: smíšený
Způsob výroby: za studena
Alkohol: 13%
Sladkost: polosladká
Objem: 3 l
Cena/l: 216,33 Kč
Složení: voda, med
Cena na prodejně: 695,00 Kč

Medovina vyráběná studenou cestou, bez koření a bylin, dozrávaná v nerezovém tanku. Je plněná do bag in boxu. Tuto novinku exkluzivně prodáváme jen v Medovinárně. Vhodné pro vinárny, restaurace nebo čajovny.

Skvěle chutná, jemně medová. Ideální pro akce s přáteli. Dodáváme pouze 3, 5 a 10 litrových kanystrech.

Původní označení bylo "Medové víno - Staročeská medovina Original", který se opakovaně zaměňovalo s ostatními druhy.

Medovina

Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Přírodní medovina

Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.

Druh medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Proces výroby

Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.

Výrobce Včelařství Sláma

Včelařská farma v Chlístově u Havlíčkova Brodu se zabývá převážně výrobou medoviny, v poslední době nejoblíbenější Staročeskou medovinou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Včelařská farma ve Chlístově u Havlíčkova Brodu se zabývá převážně výrobou medoviny, v poslední době nejoblíbenější Staročeskou medovinou.

Jiří Sláma včelaří už od dětství, nyní má přes 170 včelstev, se kterými nekočuje, neboť je to pro včely stresující. Včely má umístěny na stanovištích, kde jsou celý rok v dosahu nektarodárné květy se spoustou pylu, ale i les s medovicí.

Naplno se věnuje včelaření a výrobě medoviny od roku 2000. Medoviny dozrávají v hlubokém sklepě minimálně rok. V nabídce prezentuje několik druhů medovin. Zcela na přírodní bázi jsou Medovina z Vysočiny přírodní i ve variantě biomedoviny. Od roku 2012 vyrábí dle starší receptury i Staročeskou medovinu, která obsahuje až 45% medu a dozrává v dubových sudech. Receptura pochází z 50.let minulého století.